Impact maken als school? Help met papier inzamelen >

Hoe kies je de juiste duurzame envelop?

Delen is vermenigvuldigen

Wanneer je op zoek bent naar een duurzame envelop, is het belangrijk om te overwegen welke materialen het beste aansluiten bij jouw behoeften en waarden. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, waaronder enveloppen gemaakt van gerecycled papier, papier van duurzame bronnen en enveloppen gemaakt van andere materialen zoals stof of plastic.

De optie waar wij het meest enthousiast over zijn, is natuurlijk het gebruik van enveloppen gemaakt van oude posters uit de cultuursector. Deze enveloppen zijn een duurzame keuze omdat ze gemaakt zijn van materialen die anders mogelijk weggegooid zouden worden. Door deze posters te hergebruiken in de productie van enveloppen, wordt er een tweede leven gegeven aan het materiaal en wordt er tegelijkertijd afval voorkomen.

Bovendien zijn enveloppen gemaakt van oude posters vaak uniek en opvallend, wat ze een leuke toevoeging kan maken aan je correspondentie. Ze kunnen ook een mooie manier zijn om de cultuursector te ondersteunen, aangezien de opbrengst van de verkoop van deze enveloppen vaak terugvloeit naar de organisaties die de posters hebben geproduceerd.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van enveloppen gemaakt van oude posters. Zo zijn ze vaak duurder dan enveloppen gemaakt van gewoon papier, wat ze niet geschikt maakt voor iedereen die op zoek is naar een budgetvriendelijke optie. Bovendien moet je goed nadenken wat past bij jouw organisatie: de buitenkant met een opvallend en informeel design, of juist een witte zakelijke envelop.

Al met al is het kiezen van de juiste duurzame envelop afhankelijk van je persoonlijke behoeften en waarden. Als je op zoek bent naar een unieke en duurzame optie, zijn enveloppen gemaakt van oude posters wellicht een goede keuze voor jou. Zorg er wel voor dat je rekening houdt met de eventuele nadelen en overweeg of deze enveloppen aansluiten bij jouw doelen en budget.

Lees meer

STEM OP ONS

We doen mee aan een ‘VOORbeeld’ verkiezing waarmee we tot wel €100.000 kunnen winnen. Dat zou voor ons echt mega zijn.

Dus mocht je 2 minuten over hebben om op ons te stemmen dan zouden we dat heel erg waarderen.

Het werkt als volgt:
1. Ga naar: https://www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2024 
2. Doe de verificatie
3. Zoek het project: ‘Green Side’ – ‘Oud papier met een nieuw verhaal’
4. Geef 10 punten! :)