Green side

Ons verhaal

Je kunt de wereld veranderen door er anders naar te kijken. 

Door naar de ‘groene kant’ te kijken ontstaan mogelijkheden en kansen. Vanuit dit geloof is ons motto ontstaan: ‘always look at the Green Side of life’.

Onze missie is om de hele wereld naar ‘The Green Side’ te laten kijken. Op dat moment bestaat het woord afval niet meer, alles is een grondstof en heeft weer waarde. Wij geven hier zelf invulling aan door duurzame notitieboeken te produceren van enkelzijdig geprint papier. 

Duurzaam

De notitieboeken zijn gemaakt van enkelzijdig geprint papier. Papier dat dus maar aan één kant bedrukt is. In plaats van dit papier weg te gooien en het recyclingsproces in te sturen zien wij het potentieel van de blanco kant.

Het gevolg is ook dat elk notitieboek uniek is. Het meeste papier zamelen we in bij basisscholen, je kunt dus kleurplaten, rekensommen of andere werkbladen tegenkomen. Daarnaast krijgen we veel papier van organisaties die overgaan op een nieuwe huisstijl. Zonde om al dat papier weg te gooien!

Impact per notitieboek

1 L
Water
1 KWh
ENERGIE

Sociaal

De notitieboeken worden gemaakt op verschillende sociale werkplaatsen in Nederland. Wij bieden werk dat uitdagend is en waar iedereen op de werkplaats een zijn/haar eigen bijdrage kan leveren. Door het proces op te splitsen kan iedereen meedoen. Of het nou het sorteren van papier, het perforeren of het inbinden is, iedereen maakt onderdeel uit van het geheel. Op die manier proberen we het potentieel van de mens ook goed te benutten. Elke maker van een notitieboek mag zijn/haar naam aan de binnenkant van het notitieboek schrijven. Hiermee krijgen ze erkenning voor hun werk en zie je als klant wie jouw boekje gemaakt heeft. Het vervult de makers met veel trots om elke keer hun naam in het notitieboek te mogen schrijven.

basisschool2
Het papier voor de notitieboeken wordt lokaal ingezameld bij verschillende basisscholen.

Lokaal

bikers2
Elke week wordt dit op de fiets opgehaald en vervolgens naar de sociale werkplaats gebracht.
Vervolgens wordt het lokaal ingebonden door onze papierhelden, zoals Rick.

Wij creëren door heel het land lokale ecosystemen. Op deze manier zamelen we altijd lokaal papier in, worden de notitieboeken lokaal ingebonden en vervolgens lokaal weer verkocht. Hieronder vind je onze teamleden en in welke regio van het land opereren, neem contact op door een mail te sturen óf neem een kijkje op een de locatiepagina van Utrecht of Groningen.