Impact maken als school? Help met papier inzamelen >


hoe het begon:

ons verhaal

Halverwege 2018 was Léon klaar met zijn studie, waarna hij besloot zijn kast en bureau eens flink op te ruimen. Na een uur grondig opruimwerk lag er een hele grote stapel papier op de keukentafel. Een verzameling van wetenschappelijke artikelen, verslagen en oude scriptieversies (geprint om fysiek na te lezen en te kijken). Dit was het punt waarop hij dacht: “Kan ik hier niet nog iets mee?”

Op een gegeven moment viel het kwartje: veel van het papier was enkelzijdig geprint. De achterkant was dus nog blanco! Diezelfde week is hij naar de printshop gegaan om de eerste versie van het Green Side notitieboek te laten maken.

Het verhaal van Green Side is begonnen bij het inzicht dat het volledige potentieel van dat papier nog niet was gebruikt. Zo zijn we bij Green Side altijd op zoek naar het volledige potentieel, zowel van mensen als materiaal. Dit levert impact op in de vorm van verschillende producten, maar ook op verschillende sociale werkplaatsen. We ondernemen langs drie centrale principes: duurzaam, sociaal en lokaal.

 

Onze kernwaarden

Wij (die enthousiaste mensen op de foto) ondernemen duurzaam, sociaal én lokaal. Dat wil zeggen dat we onze producten maken van restmateriaal (zoals oud papier en oude posters), we samenwerken met sociale werkplaatsen én dit allemaal doen op stads- of dorpsniveau. 

Zo wordt er lokaal in Utrecht, Houten, Wageningen, Huis ter Heide en Emmen al materiaal ingezameld én wordt daar lokaal geproduceerd. 

Leer hier meer over onze locaties –>

STEM OP ONS

We doen mee aan een ‘VOORbeeld’ verkiezing waarmee we tot wel €100.000 kunnen winnen. Dat zou voor ons echt mega zijn.

Dus mocht je 2 minuten over hebben om op ons te stemmen dan zouden we dat heel erg waarderen.

Het werkt als volgt:
1. Ga naar: https://www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2024 
2. Doe de verificatie
3. Zoek het project: ‘Green Side’ – ‘Oud papier met een nieuw verhaal’
4. Geef 10 punten! :)