Always look at the Green Side of life

WIJ GELOVEN..

dat je de wereld kan veranderen door er anders naar te kijken. Door naar de ‘groene kant’ te kijken ontstaan mogelijkheden en kansen. Vanuit dit geloof is ons motto ontstaan: ‘always look at the Green Side of life’.

Onze missie is om de hele wereld naar ‘The Green Side’ te laten kijken. Op dat moment bestaat het woord afval niet meer, alles is een grondstof en heeft weer waarde. 

Wij geven hier zelf invulling aan door duurzame notitieboeken te produceren van enkelzijdig geprint papier. 

ONZE MISSIE

Duurzaam

De notitieboeken zijn gemaakt van enkelzijdig geprint papier. Papier dat dus maar aan één kant bedrukt is. In plaats van dit papier weg te gooien en het recyclingsproces in te sturen zien wij het potentieel van de blanco kant. Door het papier te verwerken in notitieboeken wordt het volledige potentieel van het papier benut, alvorens het naar het recyclingsproces gaat. Dit bespaart per notitieboek wel 6,25 KWh en 37,5 liter water! Het gevolg is ook dat elk notitieboek uniek is. Het meeste papier zamelen we in bij basisscholen, je kunt dus kleurplaten, rekensommen of andere werkbladen tegenkomen. Daarnaast krijgen we veel papier van organisaties die overgaan op een nieuwe huisstijl. Zonde om al dat papier weg te gooien!

Sociaal

De notitieboeken worden gemaakt op verschillende sociale werkplaatsen in Nederland. Wij bieden werk dat uitdagend is en waar iedereen op de werkplaats een zijn/haar eigen bijdrage kan leveren. Door het proces op te splitsen kan iedereen meedoen. Of het nou het sorteren van papier, het perforeren of het inbinden is, iedereen maakt onderdeel uit van het geheel. Op die manier proberen we het potentieel van de mens ook goed te benutten. Elke maker van een notitieboek mag zijn/haar naam aan de binnenkant van het notitieboek schrijven. Hiermee krijgen ze erkenning voor hun werk en zie je als klant wie jouw boekje gemaakt heeft. Het vervult de makers met veel trots om elke keer hun naam in het notitieboek te mogen schrijven. ​

Lokaal

Het papier voor de notitieboeken wordt lokaal ingezameld bij verschillende basisscholen. Elke week wordt dit op de fiets opgehaald en vervolgens naar de sociale werkplaats gebracht. Als we een nieuwe locatie openen zullen we dan ook weer lokaal voor deze papiervoorziening zorgen. Op het moment hebben we drie locaties: Houten, Huis ter Heide en Lent. Op het moment dat er een bestelling wordt geplaatst zal de locatie (indien mogelijk) die geografisch het dichtst bij de klant zit de bestelling te leveren. Ook op die manier proberen we zo lokaal mogelijk te werken. ​

ONS TEAM


Léon Polman
Oprichter
LinkedIn
Anne Polman
Logistiek
LinkedIn
Lynn Ruiter
Communicatie
Houten
Draaibrug 3, 3991 LA
Huis ter heide
Sterrenberglaan 6, 3712 XA
Lent
Rosa Luxemburgstraat 11, 6633LB
Previous
Next