Impact maken als school? Help met papier inzamelen >

Een duurzaam geschenk ván en vóór de cultuursector

Delen is vermenigvuldigen

Het is voor niemand een geheim dat 2020 een vreselijk jaar was voor de cultuursector en het einde is ook nog niet helemaal in zicht. Theaters en musea zijn al tijden dicht en het vergt veel creativiteit, flexibiliteit en ondernemerschap om de sector boven water te houden.

Toch is er de afgelopen tijd vanuit de cultuursector in Utrecht een heel mooi cadeau onze kant opgekomen. En dat cadeau heeft geresulteerd in duurzame en unieke enveloppen.

Posters

Het begon allemaal met Frans de Jonge (beter bekend als: Frans de Plakker), de man achter de eeuwig roulerende posters die overal in Utrecht te zien zijn. Hij vervangt de posters van o.a. Aluin, KUUB, TivoliVredenburg, Volksbuurtmuseum, Theater Kikker en Museum Speelklok. Al deze instellingen leveren dus prachtige posters af.

Deze poster, een vaak grafische kunstwerk met pakkende tekst wordt regelmatig door Frans verwisseld voor één die nog actueler is. Maarja wat gebeurt er dan met die poster?

Frans met zijn posters

Weggooien?

Frans zoekt al jaren naar een mooi doel voor deze posters, hij vond het altijd al zonde om weg te gooien.

Gelukkig hebben we daar bij Green Side een mooie oplossing voor bedacht: De poster een tweede leven geven in de vorm van een envelop.

De poster verdwijnt nu niet langer in de prullenbak, maar herleeft als omslag van een brief aan vriend of geliefde. Een innovatief idee, want wie heeft er nu enveloppen met zoveel verschillende grafische prints, die ook nog eens duurzaam zijn?

Productie

Wel moest nog een Enveloppen producent gevonden worden die dit zou willen en kunnen doen. Na een korte Google search kwamen we er achter dat er wonder boven wonder in onze eigen stad één van de laatste Enveloppen producenten van ons land bevind. Urbain en zijn team van Gezangen Enveloppen helpen ons uitvoerig met het produceren van de nieuwe duurzame enveloppen.

productie

Steun de wereld én de cultuursector

Het eindresultaat is fantastisch: unieke gerecyclede enveloppen uit de stad Utrecht. Een mooie lokale, duurzame samenwerking wat resulteert in de Imposter Enveloppen: posters die doen als ze enveloppen zijn.

In de maand februari lanceren we officieel de selectie Imposter Enveloppen, gemaakt van posters uit de Utrechtse Cultuursector! Het doel is om minimaal 100 setjes van enveloppen te verkopen. Van de winst die we maken doneren we 20% van de opbrengsten direct aan het Prins Bernhard Cultuurfonds in Utrecht. Zodat we samen ook wat terug kunnen geven aan de cultuursector!

 Draag een steentje bij en bestel jouw unieke enveloppen via onderstaande link:

IMPOSTER ENVELOPPEN

Lees meer