De weg van de Imposter Envelop

Delen is vermenigvuldigen

Het begon allemaal met Frans de Jonge (beter bekend als: Frans de Plakker), de man achter de eeuwig roulerende posters die overal in Utrecht te zien zijn. Tivoli, De Stadsschouwburg, musea en talloze plekken, Frans vervangt al deze posters. De poster, een vaak grafische kunstwerk met pakkende tekst wordt regelmatig door Frans verwisseld voor één die nog actueler is. Maarja wat gebeurt er dan met die poster?

Een verzameling van de posters

Weggooien?

Frans kan het niet over zijn hart verkrijgen ze te verscheuren en weg te gooien. Na jarenlange dit werk te doen zou het zijn alsof hij zijn eigen hart verscheurt.

Gelukkig hadden we daar bij Green Side een mooie oplossing voor bedacht: De poster een tweede leven geven in de vorm van een envelop.

De poster verdwijnt nu niet langer in de prullenbak, maar herleeft als omslag van een brief aan vriend of geliefde. Een innovatief idee, want wie heeft er nu enveloppen met zoveel verschillende grafische prints, die ook nog eens duurzaam zijn?

Productie

Wel moest nog een Enveloppen producent gevonden worden die dit zou willen en kunnen doen. Na een korte Google search kwamen we er achter dat er wonder boven wonder in onze eigen stad één van de laatste Enveloppen producenten van ons land bevind. Urbain en zijn team van Gezangen Enveloppen helpen ons uitvoerig met het produceren van de nieuwe duurzame enveloppen.

productie

Duurzame Imposter Enveloppen

Het eindresultaat is fantastisch: unieke gerecyclede enveloppen uit de stad Utrecht. Een mooie lokale, duurzame samenwerking wat resulteert in de Imposter Enveloppen: posters die doen als ze enveloppen zijn.

Lees meer

De weg van de Imposter Envelop

Het begon allemaal met Frans de Jonge (beter bekend als: Frans de Plakker), de man achter de eeuwig roulerende posters die overal in Utrecht te zien zijn. Tivoli, De Stadsschouwburg, musea en talloze plekken, Frans

Lees Meer »