Impact maken als school? Help met papier inzamelen >

Belachelijk consistent: Bezorgen

Delen is vermenigvuldigen

Wij geloven dat je de wereld kunt veranderen door de manier waarop je naar de wereld kijkt. Focus je op problemen of zie je juist kansen? Waar Monthy Python de bekende woorden uitsprak: Always look at the bright side of life, geloven wij dat we moeten kijken naar de green side of life.

Vanuit die overtuiging zijn we Green Side gestart. Met Green Side maken we duurzame notitieboekjes van enkelzijdig geprint papier. Wij zien namelijk het potentieel van de blanco kant en niet het ‘probleem’ van de bedrukte kant.

Hierin zijn we belachelijk consistent. Bij alles wat we doen kiezen we voor de duurzame optie waarin het volledig potentieel wordt benut. Deze belachelijke consistentie maakt dat je bedrijf van A-Z ‘klopt’, in deze serie blogs geven we een inkijkje in onze keuzes. Welke keuzes maken we binnen Green Side? Vandaag staat onze bezorgmethode centraal, wij laten onze pakketjes namelijk bezorgen met Fietskoeriers.

Fietskoeriers

Zoals tegenwoordig de meeste ondernemers hebben wij een webshop vanuit waar wij onze mooie notitieboeken verzenden. We zijn ons ervan bewust dat transport een grote impact heeft op het klimaat, daarom zijn we ook goed gaan kijken naar de mogelijkheden om dit op een duurzame manier te doen.

In Nederland kom je dan al snel uit bij Fietskoeriers. Fietskoeriers.nl is de eerste én enige pakketbezorger op de fiets die bezorgt door heel Nederland. Hun doel is de logistiek in Nederlandse steden slimmer en schoner in te richten. En hoe kan dit beter dan met de fiets?

Ze bezorgen op de fiets in meer dan 30 steden op deze manier verminderen ze de verkeersdrukte en beperken ze CO₂-uitstoot tot een minimum.

Wij zijn een trotse partner van Fietskoeriers en hopen samen de wereld te veranderen door er anders naar te kijken!

Léon Polman, oprichter van Green Side, deelt in deze blogserie alle keuzes die hij binnen zijn sociale onderneming maakt. Hij blijft met Green Side ‘gewoon authentiek’ door belachelijk consistent te zijn. Naast deze serie blogs staat hij ook op het podium met dit verhaal. Het verhaal in jouw organisatie horen? Mail dan naar info@green-side.nl

Lees meer