Impact maken als school? Help met papier inzamelen >

Belachelijke Consistentie: Recyclen

Delen is vermenigvuldigen

Wij geloven dat je de wereld kunt veranderen door de manier waarop je naar de wereld kijkt. Focus je op problemen of zie je juist kansen? Waar Monthy Python de bekende woorden uitsprak: Always look at the bright side of life, geloven wij dat we moeten kijken naar de green side of life.

Vanuit die overtuiging zijn we Green Side gestart. Met Green Side maken we duurzame notitieboekjes van enkelzijdig geprint papier. Wij zien namelijk het potentieel van de blanco kant en niet het ‘probleem’ van de bedrukte kant.

Hierin zijn we belachelijk consistent. Bij alles wat we doen kiezen we voor de duurzame optie waarin het volledig potentieel wordt benut. Deze belachelijke consistentie maakt dat je bedrijf van A-Z ‘klopt’, in deze serie blogs geven we een inkijkje in onze keuzes. Welke keuzes maken we binnen Green Side? Vandaag staat het recyclen van het notitieboek centraal.

 

Van Upcyclen naar Recyclen

Met Green Side doen wij aan upcycling: “Upcyclen is een vorm van recycling waarbij het product wordt verwerkt tot één of meerdere nieuwe producten. Het uitgangspunt bij upcyclen is dat de kwaliteit van de producten niet omlaag gaat, maar zelfs nog beter wordt. De producten worden op een zodanige manier hergebruikt dat ze meer waarde krijgen.”

Wij maken van afgedankt enkelzijdig geprint papier nieuwe notitieboeken waarbij de waarde van het product omhoog gaat. Op deze manier zorgen we dat het volledige potentieel van het papier wordt benut. Echter: wat gebeurt er als het notitieboek is volgeschreven? Kan het dan nog wel gerecycled worden?

Meer weten over Upcyclen? Lees dan dit fantastische boek.

Recyclen

Deze vraag stond bij ons al snel centraal. Het is namelijk niet zo duurzaam om papier te ‘redden’ als het vervolgens niet gerecycled kan worden. Daarom hebben we in ons notitieboek de laatste pagina volledig gewijd aan het recyclen van het notitieboek. De instructie vind je hieronder.

Op deze manier zorgen we dat elk notitieboek weer verwerkt wordt tot nieuw papier wat we vervolgens weer kunnen upcyclen tot een nieuw notitieboek. Zo is de cirkel weer rond.

Denk jij als ondernemer al na wat er met jouw product gebeurt als die vol of kapot is? Is dat product dan nog te recyclen?

 

Léon Polman, oprichter van Green Side, deelt in deze blogserie alle keuzes die hij binnen zijn sociale onderneming maakt. Hij blijft met Green Side ‘gewoon authentiek’ door belachelijk consistent te zijn. Naast deze serie blogs staat hij ook op het podium met dit verhaal. Het verhaal in jouw organisatie horen? Mail dan naar info@green-side.nl

 

Lees meer