Belachelijke Consistentie: Verzenden

Delen is vermenigvuldigen

Ik geloof dat je de wereld kunt veranderen door de manier waarop je naar de wereld kijkt. Focus je op problemen of zie je juist kansen? Waar Monthy Python de bekende woorden uitsprak: Always look at the bright side of life, geloof ik dat we moeten kijken naar de green side of life.

Vanuit die overtuiging ben ik Green Side gestart. Met Green Side maken we duurzame notitieboekjes van enkelzijdig geprint papier. Wij zien namelijk het potentieel van de blanco kant en niet het ‘probleem’ van de bedrukte kant.

Dit geloof in de groene kant heeft ook consequenties voor keuzes binnen je bedrijf in deze serie blogs licht ik elke keer een voorbeeld toe van hoe je naar de groene kant kan blijven kijken. In deze blog: Verzenden

Verzenden

Als webshop moet je je realiseren dat je ook negatieve impact maakt op de omgeving. Transport van je goederen zorgt voor veel uitstoot en daarnaast gebruik je ook veel materiaal in de vorm van karton om dit transport mogelijk te maken.

Bij Green Side is dit bij lange na nog niet perfect geregeld. Onze verzendingen gaan nog via PostNL bijvoorbeeld terwijl er een duurzaam alternatief als Fietskoeriers bestaat. Hier willen we mee gaan samenwerken als we iets meer schaal hebben gemaakt.

Verzenddoos

Wat we al wel goed doen is kijken wat voor verzenddoos we gebruiken om de notitieboeken in te verzenden. Daarbij kijken we ook naar restproducten van ons eigen proces. Zo zijn we achter de perfecte verzenddoos gekomen en dat willen we graag delen.

Wij bestellen zelf altijd onze metalen draadruggen. Deze komen in compacte dozen waar 100 draadruggen inzitten. En wat doe je normaal gesproken als zo’n doos leeg is? Netjes bij het papierafval gooien om te recyclen natuurlijk.

Wij zien echter nog potentieel in deze doos. Daarom gebruiken we elke doos waarin we onze draadruggen hebben gekregen vervolgens als verzenddoos voor onze notitieboeken. Hieronder zie je hoe dat eruit ziet .

Als je je dus afvraagt in wat voor gekke doos jouw boekjes bezorgd worden kan het hiermee te maken hebben!

Op deze manier proberen we het potentieel van al het materiaal te benutten. Als je nog tips hebt voor een duurzamer verzendproces dan horen wij het graag!

Samen veranderen we de wereld door er anders naar te kijken:

Always look at the Green Side of Life

 

Lees meer