Impact maken als school? Help met papier inzamelen >

Help Green Side de kerst(bomen) weer kleur te geven!

Delen is vermenigvuldigen

Je hebt het misschien al kunnen zien op onze social mediakanalen: Green Side heeft een nieuw kerstdesign (zie afbeelding hieronder) en met dit kerstdesign heeft Green Side ook een kerstdoel. Lees hieronder wat dat doel is en hoe je kan helpen dit doel te bereiken.

Over Green Side

Green Side gelooft dat de wereld verandert kan worden door er anders naar te kijken.

Daarom maken we duurzame notitieboeken van enkelzijdig geprint papier, we focussen niet op de bedrukte kant, maar zien het potentieel van de blanco kant. Door dit potentieel te benutten besparen we per boekje 37,5 liter water en geven we per boekje 20 vellen A4 papier een tweede leven.

Het papier wordt lokaal bij basisscholen ingezameld en vervolgens lokaal ingebonden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kerstdoel

Het mooiste cadeau wat we voor kerst kunnen vragen is zoveel mogelijk impact. Concreet is ons doel om 6 kerstbomen aan Green Side boekjes te mogen produceren voor kerst. Dit komt neer op 480 Green Side boekjes met in totaal 9.600 A4 vellen die een tweede leven krijgen en 18.000 (!) liter water dat bespaard wordt. De geïnteresseerden kunnen onder deze blog de uitwerking van deze berekening zien.

De voortgang houden we bij in onderstaande visual. Per zakelijke bestelling kleuren we de kerstbomen in, om hopelijk voor de kerst alle 6 de kerstbomen in al hun kleuren te kunnen zien! Zo kunnen we samen de kerst(bomen) weer kleur geven!

Samen het doel bereiken

Samen kunnen we de wereld mooier maken door er anders naar te kijken. Samen kunnen we die 6 kerstbomen aan boekjes produceren! Help ons door deze boodschap te verspreiden in je netwerk. Ken je organisaties die nog een kerstgeschenk met impact willen hebben? Of werk je misschien zelf in zo’n organisatie? Laat het ons weten!

De boekjes zijn 2,99 per stuk en vanaf een afname van 25 boekjes wordt er kosteloos een logo en contactinformatie op de boekjes gedrukt. Kijk voor meer informatie op green-side.nl/zakelijk of stuur meteen een mail naar: info@green-side.nl!

Samen veranderen we de wereld door er anders naar te kijken! Always look at the Green Side of life!

 

 

 

 

 

—————————————————————————————

De rekensom

Volgens verschillende bronnen[1] kan uit een boom van 10 meter zo’n 8.000 vellen A4 papier geproduceerd worden. Voor een kerstboom zijn we uitgegaan van een lengte van 2 meter, hieruit zouden dan theoretisch 1.600 vellen A4 papier uit kunnen komen. Aangezien een Green Side notitieboek uit 20 vellen A4 papier bestaat, staat 1 kerstboom gelijk aan 80 Green Side boekjes (1600 / 20). 6 kerstbomen staat dan vervolgens gelijk aan 480 Green Side boekjes. Natuurlijk zal dit niet exact kloppen, maar het is een poging om de impact concreet te maken.

[1] http://www.overgroen.nl/2008/09/hoeveel-blaadjes-maken-een-boom.html

https://www.basmaliepaard.nl/publicaties/trouw-recensie/hoeveel-papier-gaat-er-in-een-boom

http://www.mvocommunicatiebureau.nl/verduurzaam-je-organisatie/

 

Lees meer

STEM OP ONS

We doen mee aan een ‘VOORbeeld’ verkiezing waarmee we tot wel €100.000 kunnen winnen. Dat zou voor ons echt mega zijn.

Dus mocht je 2 minuten over hebben om op ons te stemmen dan zouden we dat heel erg waarderen.

Het werkt als volgt:
1. Ga naar: https://www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2024 
2. Doe de verificatie
3. Zoek het project: ‘Green Side’ – ‘Oud papier met een nieuw verhaal’
4. Geef 10 punten! :)