Impact maken als school? Help met papier inzamelen >

Always look at the Green Side of Life: zelf printen

Delen is vermenigvuldigen

Ik geloof dat je de wereld kunt veranderen door de manier waarop je naar de wereld kijkt. Focus je op problemen of zie je juist kansen? Waar Monthy Python de bekende woorden uitsprak: Always look at the bright side of life, geloof ik dat we moeten kijken naar de green side of life.

Vanuit die overtuiging ben ik Green Side gestart. Met Green Side maken we duurzame notitieboekjes van enkelzijdig geprint papier. Wij zien namelijk het potentieel van de blanco kant en niet het ‘probleem’ van de bedrukte kant.

Dit geloof in de groene kant heeft ook consequenties voor keuzes binnen je bedrijf in deze serie blogs licht ik elke keer een voorbeeld toe van hoe je naar de groene kant kan blijven kijken. In blog 2: zelf printen

Zelf printen

Ondanks de ambitie om zo min mogelijk te printen ontkom je er niet aan: ook Green Side print af en toe papier. Zo hoort bij elke levering natuurlijk een factuur, voor de betaalgegevens, maar ook als bewijs van aankoop. Het is echter zonde om weer nieuw papier te bedrukken voor een factuur, dan creer je weer nieuw enkelzijdig bedrukt papier. En vanwege de persoonsgegevens op facturen kun je die niet hergebruiken in nieuwe Green Side boekjes. Vandaar dat we elke factuur printen op enkelzijdig geprint papier. Op de achterkant van je factuur vind je dan ook ‘oud’ papier van lokale basisscholen. Zo kan het leed van een rekening toch nog verzacht worden met een leuke kleurplaat op de achterkant!

Hetzelfde doen we met verzendlabels op pakketten, inschrijflijsten en ander papier. We printen alleen maar op enkelzijdig geprint papier óf we zorgen dat we zelf het papier weer kunnen verwerken in onze boekjes.

 

Heb jij wel eens geprint op enkelzijdig geprint papier?

 

Lees meer