Impact maken als school? Help met papier inzamelen >

Always look at the Green Side of life: Potentieel van de mens

Delen is vermenigvuldigen

Always look at the Green Side of Life: Potentieel van de mens

Ik geloof dat je de wereld kunt veranderen door de manier waarop je naar de wereld kijkt. Focus je op problemen of zie je juist kansen? Waar Monthy Python de bekende woorden uitsprak: Always look at the bright side of life, geloof ik dat we moeten kijken naar de green side of life.

Vanuit die overtuiging ben ik Green Side gestart. Met Green Side maken we duurzame notitieboekjes van enkelzijdig geprint papier. Wij zien namelijk het potentieel van de blanco kant en niet het ‘probleem’ van de bedrukte kant.

Dit geloof in de groene kant heeft ook consequenties voor keuzes binnen je bedrijf in deze serie blogs licht ik elke keer een voorbeeld toe van hoe je naar de groene kant kan blijven kijken. In blog 3: Potentieel van de mens.

Potentieel van de mens

In de inleiding van deze blog staat ‘wij zien het potentieel van de blanco kant.’ Dit is de kern van het de filosofie van Green Side. Kijken naar de potentie die er wel is, in plaats van focussen op hetgeen wat er niet is.

Vanuit die overtuiging werken we met Green Side samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij elk individu kijken we naar wat hij/zij nog wel kan in plaats van wat diegene niet of minder kan. De één kan helemaal opgaan in het sorteren van papier, de ander is beter in sociale dingen, zoals langsgaan bij scholen om het papier op te halen.

Het is mooi om te zien hoe trots deze mensen zijn als ze weer een boekje af hebben. Om het gevoel van trots en eigenaarschap te vergroten schrijft ook elke ‘papierheld’ zijn/haar naam in het boekje. Zo ziet iedereen wie zijn/haar boekje heeft ingebonden. Op onze instagram (@green.side.notitieboeken) staan portretten van de papierhelden.

 

Dit is het derde voorbeeld van hoe ik met Green Side continu naar de groene kant van het leven kijk. In deze serie zal ik nog vele voorbeelden delen! Heb jij zelf voorbeelden? Of ben je benieuwd hoe je zelf naar de groene kant kan kijken? Laat het me weten!

Always look at the Green Side of Life!

Lees meer

STEM OP ONS

We doen mee aan een ‘VOORbeeld’ verkiezing waarmee we tot wel €100.000 kunnen winnen. Dat zou voor ons echt mega zijn.

Dus mocht je 2 minuten over hebben om op ons te stemmen dan zouden we dat heel erg waarderen.

Het werkt als volgt:
1. Ga naar: https://www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2024 
2. Doe de verificatie
3. Zoek het project: ‘Green Side’ – ‘Oud papier met een nieuw verhaal’
4. Geef 10 punten! :)