Impact maken als school? Help met papier inzamelen >

Always look at the Green Side of Life: Visitekaartjes

Delen is vermenigvuldigen

Ik geloof dat je de wereld kunt veranderen door de manier waarop je naar de wereld kijkt. Focus je op problemen of zie je juist kansen? Waar Monthy Python de bekende woorden uitsprak: Always look at the bright side of life, geloof ik dat we moeten kijken naar de green side of life.

Vanuit die overtuiging ben ik Green Side gestart. Met Green Side maken we duurzame notitieboekjes van enkelzijdig geprint papier. Wij zien namelijk het potentieel van de blanco kant en niet het ‘probleem’ van de bedrukte kant.

Dit geloof in de groene kant heeft ook consequenties voor keuzes binnen je bedrijf in deze serie blogs licht ik elke keer een voorbeeld toe van hoe je naar de groene kant kan blijven kijken. In blog 1: visitekaartjes

Visitekaartjes

Elk gerespecteerd bedrijf heeft natuurlijk visitekaartjes. Ondanks bijvoorbeeld LinkedIn blijft een visitekaartje de snelste en makkelijkste manier om gegevens uit te wisselen. Voor Green Side was ik dan ook op zoek naar een duurzame variant van het visitekaartje. Want ik kan als duurzame onderneming die papierverspilling tegengaat natuurlijk niet nieuw papier laten bedrukken voor een visitekaartje. Wat kan je dan wel doen?

Na lang zoeken ben ik op een mooi alternatief gekomen: een stempel. Een co2 neutraal geproduceerde stempel die gepersonaliseerd kan worden. Deze stempel gebruik ik om reststromen papier en karton te bestempelen en zo wordt elk stukje papierafval een potentieel visitekaartje!

Meer voorbeelden

Dit is het eerste voorbeeld van hoe ik met Green Side continu naar de groene kant van het leven kijk. In deze serie zal ik nog vele voorbeelden delen! Heb jij zelf voorbeelden? Of ben je benieuwd hoe je zelf naar de groene kant kan kijken? Laat het me weten!

Always look at the Green Side of Life!

 

 

Lees meer