Impact maken als school? Help met papier inzamelen >

Wat is lokaal groeien? En wat is hier zo uniek aan?

Delen is vermenigvuldigen

Green Side: lokaal groeien door de hele supply chain binnen 1 stad te organiseren

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. We worden ons steeds bewuster van onze impact op het milieu en willen daarom graag duurzame keuzes maken. Dit heeft geleid tot de opkomst van duurzame bedrijven die zich richten op het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Wij, van Green Side, proberen ons steentje hier ook aan bij te dragan! Wij zijn een bedrijf dat zich richt op lokaal groeien door de hele supply chain binnen 1 stad te organiseren.

Wij richten ons op lokaal groeien door het verkrijgen van producten en diensten van lokale leveranciers en het leveren van onze producten en diensten aan lokale klanten. Dit heeft verschillende voordelen, waaronder een verminderde CO2-uitstoot, minder transport en een grotere betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Wij gaan nog een stap verder door de gehele supply chain binnen één stad of dorp te organiseren. Dit betekent dat alle producten en diensten die wij nodig hebben, worden verkregen van lokale leveranciers en al onze klanten zich bevinden in dezelfde regio.

Onze aanpak zorgt voor minder CO2-uitstoot, omdat er minder transport nodig is (en uiteraard omdat er papier bespaard wordt). Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook helpen om de ecologische voetafdruk van ons bedrijf te verminderen. Verder kan deze aanpak leiden tot een grotere betrokkenheid door meer lokaal contact. Door samen te werken met een lokale ondernemer op locatie kunnen wij persoonlijk contact onderhouden met de lokale leveranciers en klanten, en zo een sterke band opbouwen met de lokale gemeenschap.

Een ander voordeel van deze aanpak is dat wij wereldwijd kunnen uitbreiden naar elke stad in de wereld, terwijl we nog steeds lokaal kunnen opereren. Iemand kan na contact met ons een locatie starten in New York zonder dat iemand daar ooit fyiek naar toe moet. Green Side deelt enkel haar ervaring en kennis en daarmee kan de lokale ondernemer aan de slag.

Tot slot hopen wij hiermee ook andere bedrijven te laten zien dat duurzamer worden ook voordelen heeft. Door in de praktijk te laten zien dat lokaal groeien mogelijk is, hopen wij andere bedrijven te inspireren om vergelijkbare stappen te zetten. Dit kan leiden tot een bredere verschuiving naar duurzamere bedrijfsmodellen en een meer duurzame economie.

Kortom, Wij zijn een bedrijf dat zich richt op lokaal groeien door de hele supply chain binnen één stad/dorp te organiseren. Deze aanpak biedt verschillende voordelen, waaronder het geven van kansen aan enthousiaste jonge ondernemers, minder CO2-uitstoot en een groter begrip van de lokale gemeenschap. Bovendien stelt deze aanpak ons in staat om wereldwijd uit te breiden met enkel export van kennis, zonder transport van mens of materiaal.

En zo hopen wij het eerste bedrijf te zijn dat wereldwijd groeit door middel van enkel lokale groei.

Meer weten over lokale groei bij Green Side? Stel je vraag hieronder!

Dit is een verhaal in een serie waarin we het verhaal van Green Side vertellen. Altijd op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Lees meer

STEM OP ONS

We doen mee aan een ‘VOORbeeld’ verkiezing waarmee we tot wel €100.000 kunnen winnen. Dat zou voor ons echt mega zijn.

Dus mocht je 2 minuten over hebben om op ons te stemmen dan zouden we dat heel erg waarderen.

Het werkt als volgt:
1. Ga naar: https://www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2024 
2. Doe de verificatie
3. Zoek het project: ‘Green Side’ – ‘Oud papier met een nieuw verhaal’
4. Geef 10 punten! :)