Impact maken als school? Help met papier inzamelen >

We zijn begonnen!

Delen is vermenigvuldigen

We zijn begonnen! In deze eerste blog vertel ik kort waar Green Side voor staat en hoe we onze duurzame notitieboeken maken.

WHY

Ondanks dat we met zijn allen heel goed papier scheiden, komt nog steeds 93% van al ons papier rechtstreeks van bomen. Daarnaast is het energieverbruik in het recycling proces van papier net zo groot als ‘nieuw’ papier. Tijd om hier wat aan te doen! Hoe? Door het probleem eens van een andere kant te bekijken, de groene kant welteverstaan. Onze papierhelden verzamelen enkelzijdig geprint papier. Papier dat dus aan één kant nog optimaal te gebruiken is.

Wij verlengen het leven van dit papier door er een duurzaam notitieboek van te maken.

Het notitieboek bestaat uit 50 vellen enkelzijdig geprint papier. De voorkant en achterkant is gemaakt van Gerecycled Kraft papier Zo is dit een heel groen boekje. Het proces is heel simpel: in verschillende kantoren, gezamenlijke werkplekken en huishoudens wordt papier ingezameld, dit halen wij vervolgens op en binden het in tot unieke notitieboekjes.

Sociaal

Naast duurzaam is dit ook een sociaal notitieboekje. De boekjes worden namelijk ingebonden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn de echte papierhelden die het papier een tweede leven geven. Daarom zet iedereen handgeschreven zijn/haar naam in het boekje, zodat jij kan zien waar het boekje vandaan komt en wie de held(in) is die het boekje heeft ingebonden.

Meedoen

We zijn altijd op zoek naar papierhelden die ons helpen met het inzamelen/inbinden van papier. Dus heeft jouw kantoor of jouw huishouden enkelzijdig geprint papier over, laat het ons weten en wordt ook een papierheld! Als je op een andere manier wilt bijdragen laat het ons dan ook weten.

Kan ik ze al bestellen?

De webshop is nog niet online, maar je kunt wel al boekjes kopen! Stuur een mailtje naar info@green-side.nl en we gaan het regelen! De boekjes zijn €2,99 per stuk. Koop een boekje en verleng het leven van papier ?

 

Lees meer