Impact maken als school? Help met papier inzamelen >

3 voorbeelden van duurzame enveloppen die je kan gebruiken als bedrijf

Delen is vermenigvuldigen

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor veel bedrijven tegenwoordig. Een manier om je bedrijf groener te maken, is door het gebruik van duurzame enveloppen. Hieronder bespreken we drie voorbeelden van hoe je dit kunt doen.

Een eerste voorbeeld is het gebruik van enveloppen gemaakt van gerecycled papier. Dit is een eenvoudige manier om de hoeveelheid afval te verminderen en tegelijkertijd je CO2-uitstoot te verminderen. Recycling papier bespaart namelijk bomen en energie die nodig is om nieuw papier te produceren.

Een tweede voorbeeld is het gebruik van enveloppen gemaakt van oude posters uit de cultuursector. Deze enveloppen zijn niet alleen duurzaam, maar ook uniek en origineel. Veel culturele instellingen produceren grote hoeveelheden posters, die vaak na een korte tijd worden weggegooid. Door deze posters te hergebruiken als enveloppen, kan je een bijdrage leveren aan het behoud van cultureel erfgoed. Lees hier meer over onze duurzame enveloppen.

Tot slot kan je ook kiezen voor enveloppen gemaakt van biologisch afbreekbare materialen zoals bijvoorbeeld katoen of jute. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de enveloppen na gebruik snel afbreken en geen negatieve impact hebben op het milieu. Dit is vooral een goede optie als je bedrijf zich richt op de verkoop van producten die gerelateerd zijn aan de natuur.

In samenvatting, door het gebruik van duurzame enveloppen, zoals gerecycled papier, oude posters of biologisch afbreekbare materialen, kan je je bedrijf groener maken. Hiermee kan je bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed, afvalvermindering en vermindering van de CO2-uitstoot.

Lees meer