Impact maken als school? Help met papier inzamelen >

Belachelijke Consistentie: Right to copy

Delen is vermenigvuldigen

Ik geloof dat je de wereld kunt veranderen door de manier waarop je naar de wereld kijkt. Focus je op problemen of zie je juist kansen? Waar Monthy Python de bekende woorden uitsprak: Always look at the bright side of life, geloof ik dat we moeten kijken naar de green side of life.

Vanuit die overtuiging ben ik Green Side gestart. Met Green Side maken we duurzame notitieboekjes van enkelzijdig geprint papier. Wij zien namelijk het potentieel van de blanco kant en niet het ‘probleem’ van de bedrukte kant.

Dit geloof in de groene kant heeft ook consequenties voor keuzes binnen je bedrijf in deze serie blogs licht ik elke keer een voorbeeld toe van hoe je naar de groene kant kan blijven kijken. In blog 5: Right to copy

Right to copy

“Je moet wel je intellectuele eigendom beschermen, heb je al wel patent aangevraagd?” Zo nu en dan krijg ik zo’n type vraag. Dat is ook best logisch, want in principe zou iedereen zijn/haar papier kunnen bewaren en zelf in kunnen binden.

En om antwoord te geven op de vraag: nee ik heb geen patent aangevraagd. Én nee dat ga ik ook niet doen. Ik zou het begrip copyright graag omdraaien naar right to copy. Want hoe geweldig zou het zijn als iedereen zijn/haar papier zou inbinden en hergebruiken?

Dan kom ik terug op mijn vorige blog: Wat als je product overbodig wordt? Het zou mooi zijn als de notitieboeken van Green Side overbodig zouden worden, het gaat immers om het maken van impact.

In het kader van impact maken zeg ik dus tegen iedereen: jullie hebben right to copy!

Always look at the Green Side of Life

Lees meer