Papier
inzamelen

Al onze notitieboeken worden gemaakt van enkelzijdig geprint papier. Dit papier wordt op verschillende plekken in het land lokaal ingezameld. 

Op die plekken zetten we een kartonnen doos met een mooie A4 poster waarop groot staat: “Geef hier je enkelzijdig geprint papier een tweede leven”. Daaronder staat informatie over Green Side en dat we natuurlijk geen papier met persoonsgegevens in de bak willen hebben. 

Vervolgens komt eens in de 1 a 2 weken een vrijwilliger langs die het papier op de fiets op komt halen. Het enige wat je dus hoeft te doen is een bak naast de papierbak of printer te zetten en wij doen de rest!

Samen maken we de wereld zo een beetje mooier!

Duurzaam

We maken gebruik van materiaal dat al een keer gebruikt is maar nog een tweede leven verdient. Zo zijn de notitieboeken gemaakt van enkelzijdig geprint papier en onze enveloppen van oude posters. In plaats van dit materiaal weg te gooien en het recyclingsproces in te sturen zien wij het potentieel van de blanco kant.

Het gevolg is ook dat elk product uniek is. Je kunt kleurplaten tegenkomen in je notitieboek of een poster van je favoriete band aan de buitenkant van je envelop!

Sociaal

Onze producten worden gemaakt op verschillende sociale werkplaatsen in Nederland. Wij bieden werk dat uitdagend is en waar iedereen op de werkplaats een zijn/haar eigen bijdrage kan leveren. Door het proces op te splitsen kan iedereen meedoen. Of het nou het sorteren van papier, het perforeren of het inbinden is, iedereen maakt onderdeel uit van het geheel. Op die manier proberen we het potentieel van de mens ook goed te benutten. Elke maker van een notitieboek mag zijn/haar naam aan de binnenkant van het notitieboek schrijven. Hiermee krijgen ze erkenning voor hun werk en zie je als klant wie jouw boekje gemaakt heeft. Het vervult de makers met veel trots om elke keer hun naam in het notitieboek te mogen schrijven.

Maakproces

Lokaal

Het hele maakproces vind volledig lokaal plaats. We zamelen posters en papier lokaal in op de fiets en brengen dit vervolgens op de fiets naar de lokale sociale werkplaats. Op deze manier minimaliseren we ook transportkosten. We hebben nu lokale ecosystemen in Houten, Utrecht en Zeist/Huis ter Heide.


impact maken

onze producten

De principes hebben onze mooie producten als resultaat. Notitieboeken gemaakt van enkelzijdig geprint papier, een modulaire cover gemaakt van restleer en enveloppen die gemaakt zijn van oude posters die in musea en poppodia hebben gehangen. Bekijk ze in de shop of lees meer over het maakproces in een van onze blogs.

Green Side Notitieboeken
Lees meer in de blog
Imposter Enveloppen
Lees meer in de blog
Previous slide
Next slide