Green side presents:

imposter enveloppen

Dit zijn hele bijzondere, duurzame enveloppen: ze zijn gemaakt van oude posters die overal in Nederlandse cultuursector hebben gehangen. Van theaters, tot musea en bioscopen. Elke envelop is uniek en heeft een eigen verhaal.

HOE WORDEN DE NOTITIEBOEKEN GEMAAKT?

Posters

De posters worden lokaal ingezameld in Utrecht, Groningen en Wageningen. Rechts op de foto zie je Frans de Jonge  (beter bekend als: Frans de Plakker), de man achter de eeuwig roulerende posters in Utrecht.  

De poster, een vaak grafische kunstwerk met pakkende tekst wordt regelmatig door Frans verwisseld voor één die nog actueler is. Maar wat gebeurt er dan met die poster?

Gelukkig hebben we daar bij Green Side een mooie oplossing voor bedacht: De poster een tweede leven geven in de vorm van een envelop.

De poster verdwijnt nu niet langer in de prullenbak, maar herleeft als omslag van een brief aan vriend of geliefde. Een innovatief idee, want wie heeft er nu enveloppen met zoveel verschillende grafische prints, die ook nog eens duurzaam zijn?

DE PRODUCTIE

Nadat de posters zijn verzameld, brengen wij ze naar een enveloppenfabrikant: Gezang Enveloppen. Hier worden de posters omgetoverd tot de duurzame en unieke enveloppen

DE PRODUCTIE

Nadat Frans de posters heeft opgehaald, brengen wij ze naar een lokale enveloppenfabrikant: Gezang Enveloppen. Hier worden de posters omgetoverd tot de duurzame en unieke enveloppen

Het resultaat

Het resultaat van deze samenwerking zijn prachtige, duurzame en unieke enveloppen met een verhaal. Ze zijn verkrijgbaar in setjes van 6 en setjes van 12 inclusief etiketten om adresgegevens op te kunnen schrijven. 

Draag bij aan een mooiere wereld!

IMPOSTER ENVELOPPEN 6x

5,95
  • 6 unieke, duurzame enveloppen
  • C5 Formaat
  • Inclusief 6 etiketten

IMPOSTER ENVELOPPEN 12x

9,95
  • 12 unieke, duurzame enveloppen
  • C5 Formaat
  • Inclusief 12 etiketten

STEM OP ONS

We doen mee aan een ‘VOORbeeld’ verkiezing waarmee we tot wel €100.000 kunnen winnen. Dat zou voor ons echt mega zijn.

Dus mocht je 2 minuten over hebben om op ons te stemmen dan zouden we dat heel erg waarderen.

Het werkt als volgt:
1. Ga naar: https://www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2024 
2. Doe de verificatie
3. Zoek het project: ‘Green Side’ – ‘Oud papier met een nieuw verhaal’
4. Geef 10 punten! :)