Green side houten

het concept

In Houten is het allemaal begonnen aan de keukentafel van Léon Polman. Met zijn oude papier creëerde hij samen met Hoenson (inmiddels Printoffice Houten) de eerste versies van het huidige notitieboek. 

Inmiddels wordt het papier bij Reinaerde in het cultuurhuis ingebonden.

In het filmpje rechts zie je hoe het proces in zijn werk gaat. Ondanks de mooie impact zijn er lokaal een drietal uitdagingen. 


uitdaging 1:

lokale verkoop

Het unieke aan Green Side is het lokale karakter: er wordt lokaal papier ingezameld en lokaal ingebonden. Echter wordt er nog steeds veelal buiten Houten verkocht. Hoe mooi zou het zijn als alle notitieboeken óók in Houten kunnen blijven? 


uitdaging 2:

papiervoorraad

In tegenstelling tot ‘normale’ notitieboeken zijn wij volledig afhankelijk van papier dat we aangeleverd krijgen. Dit brengt ons wel eens in de problemen bij grotere bestellingen op korte termijn.


uitdaging 3:

verdeling productie

In december verwerken we honderden notitieboeken voor relatiegeschenken en moeten de mensen van Reinaerde zo goed als ze kunnen boekjes maken, terwijl het in februari dan weer heel stil is. Het zou fijn zijn als we de cliënten van Reinaerde door het jaar heen een garantie op (rustig) werk kunnen geven.


oplossing:

club van 10

Om Green Side te kunnen laten bestaan in Houten zijn we op zoek naar 10 Houtense bedrijven voor in de ‘Club van 10’. Je komt in aanmerking voor de Club van 10 als je jaarlijks minimaal 100 gepersonaliseerde notitieboeken besteld met een flexibele leverdatum.

Op deze manier kunnen we samen de cliënten van Reinaerde een garantie op werk geven én kunnen we inzameling, productie én verkoop samen volledig lokaal houden.

Als lid van de exclusieve Club van 10 bouw je samen met Green Side aan een circulair Houten en krijg je een mooie plek op onze website en onze social media kanalen!

Trajectum Engineering doet al mee! Wie volgt? 


ambassadeur

impact houten

Vanuit Green Side zijn we ook Ambassadeur van Impact Houten. !MPACT Houten is een platform én een projectbureau voor duurzaam ondernemen. Vanuit het projectbureau wordt ondersteuning geboden aan ondernemers in de vorm van advisering, begeleiding en het opbouwen van een duurzame community.